Fri frakt över 900 kr!
Insane Mary Jane

Bikerboots 2746 svarta lågt skaft Sendra

Buy this
  • 1 990,00 kr
100% SSL Secure
  • Visa
  • MasterCard
  • American Express

Läderboots från legendariska spanska bootstillverkaren Sendra

Handsydda i Spanien - stövlar i riktigt fin kvalitet!

Välj den storlek du har normalt på skor - tvekar du mellan två storlekar så ta den större, du kan alltid lägga i en sula sedan, för trånga boots kan få den mest rutinerade bootsbäraren att gråta som ett barn.

När du fått hem dina nya boots kommer det stora jobbet. Du kommer behöva lida några veckor i början, men lugn - de töjer sig och kommer forma sig perfekt efter din fot!

Har du problem att få ner foten (brukar vara trångt över vristen) så prova att trä på en hal plastpåse över foten, alternativt en nylonstrumpa - då brukar det gå lättare att pressa ner foten.

Att ha en stövelknekt till hands vid avtagandet underlättar (en med bra grepp så du slipper få blåmärken på smalbenen).

Det är alltså inget för veklingar detta med boots, men det visste du ju eftersom du funderar på att köpa ett par (Vem har någonsin skådat en vekling i boots..?)

Kom ihåg att smörja lädret och träet då och då, då kommer de hålla i många herrans år! För insmörjning rekommenderar Insane Jane minkfett eller liknande fett. Om du tycker lädret är hårt eller stelt kan du smörja med minkolja eller liknande olja, var dock lite försiktig med att smörja med olja för ofta då lädret kan bli sladdrigt och bootsen tappa formen.

Lycka till!